Kaçınılması Gereken 5 Influencer Marketing Hatası

“Influencer marketing” terimini muhtemelen şimdiye kadar duymuşsunuzdur. Bu, markanızı veya ürününüzü tanıtmak için sosyal medya fenomenlerinin ilişkilerinden ve erişimlerinden yararlanmaya odaklanan bir pazarlama biçimidir. Peki ya influencer marketing hatası nedir? Bunlardan nasıl kaçınırsınız?

Kulağa harika geliyor, değil mi? Öyle de olabilir. Ancak dikkatli olmazsanız, bu beş yaygın hatadan birini yapabilirsiniz:

1. Yanlış Influencerları seçmek

2. Kalite yerine sayılara odaklanmak

3. Amaç veya hedef belirlemeyi ihmal etmek

4. Sonuçları takip etmemek

5. İçerik stratejisi oluşturamamak

Kaçınılması Gereken 5 Influencer Marketing Hatası

Influencer Marketing Hatası 1- Influencer’ın Hedef Kitlesi Uyuşmuyor

Influencer’larla çalışmaya başlamadan önce, hedef kitlelerinin sizinkiyle eşleştiğinden emin olmanız önemlidir. Markanızla alakalı olmayan bir takipçi kitlesine sahip influencer’larla zaman ve para harcamak istemezsiniz.

Peki bir influencer’ın hedef kitlesinin sizinkine uygun olup olmadığını nasıl belirlersiniz? Bunun bir yolu takipçilerine bakmaktır. Çoğunlukla sizin hedef demografinizde mi yer alıyorlar? Yoksa çoğunlukla sektördeki diğer işletmeler veya kişiler mi? Eğer takipçilerinin çoğunluğu sizin hedef kitlenizden değilse, başka influencer’lar aramak en iyisidir.

Influencer Marketing Hatası 2- İçeriğin Kalitesi

İçeriğiniz söz konusu olduğunda kalite çok önemlidir. Bu da görsel ve videoları saygın kaynaklardan temin etmek, özenli ve doğru açıklamalar yazmak ve bilgilerinizi iki kez kontrol etmek anlamına gelir.

Yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri ürün veya hizmetinizi gereğinden fazla satmaktır. Kitlenizi yanlış bilgilerle veya yanıltıcı iddialarla kandırmaya çalışmayın. Bu sadece potansiyel müşterileri uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda başınızı yasal belaya da sokabilir.

Hedef kitlenize karşı şeffaf olmanız da önemlidir. Kim olduğunuzu, neyi savunduğunuzu ve ne sattığınızı bilmelerini sağlayın. Hiçbir şeyi gizlemeye çalışmayın; takipçileriniz dürüstlüğünüzü takdir edecek ve gelecekte size güvenme olasılıkları artacaktır.

Influencer Marketing Hatası 3- İzlenme Oranlarını Kontrol Etmeyin

İzlenme oranlarınızı takip etmeyi unutmayın.

Influencer pazarlamasının tüm amacı ürününüzü mümkün olduğunca çok insanın önüne çıkarmaktır, bu nedenle ilerlemenizi takip etmek ve hedef kitlenize ulaştığınızdan emin olmak önemlidir. Bu, Google Analytics gibi izleme araçlarıyla ya da sadece izlenme oranlarınızı takip ederek yapılabilir.

İzlenme sayılarınızın düştüğünü görüyorsanız stratejinizi yeniden düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Belki de influencer’larınızı değiştirmeniz veya kampanya hedeflerinizi ayarlamanız gerekiyordur. Durum ne olursa olsun, gerekliyse değişiklik yapmaktan korkmayın.

Influencer Marketing Hatası 4- Gerekli Sözleşmenin Olmaması

Yaptığınız anlaşmayı yazılı olarak belgelemenin önemi büyüktür. Bu, anlaşmanın her iki taraf için de geçerli olduğunu ve karşılıklı olarak kabul edildiğini gösterir. Sözleşme olmadan, işbirliği yaparken ortaya çıkabilecek sorunlardan hiçbirinin nasıl çözüleceğini bilmiyorsunuz. Bu nedenle, çalışacağınız kişilerle sözleşme yapmalısınız.

Influencer Marketing Hatası 5- Doğru Paranın Ödenmemesi

Ödemeyi geciktirmek istemezsiniz. Bu, bir profesyonel olarak işbirliği yaptığınız kişiyi daha az saygılı yapar. Sadece iş ortaklarınızla değil, müşterilerinizle de etkili bir ilişki kurmak için profesyonel olmalısınız. Eğer bir marka ile çalışacaksanız, onlar gibi davranmalısınız. Kendilerini ifade eden insanlarla çalışmaktan hoşlanan bir markaysa, siz de aynı şekilde hareket etmelisiniz.

Sonuç olarak Influencer Marketing Hatası

Influencer pazarlaması söz konusu olduğunda, bu hataları yapmaktan kaçınmak önemlidir. Bu hatalar size yalnızca zaman ve paraya mal olmakla kalmaz, aynı zamanda markanızın itibarına da zarar verebilir. Bu nedenle, bir sonraki influencer pazarlama kampanyanızı planlarken bu hataları aklınızda bulundurduğunuzdan emin olun.

Yazar Hakkında

adminqwerty123

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir